ویزا توریستی فرانسه
این یکشنبه نه، اما یکشنبه ی دیگر در پاریس خواهد بود! باورش حتی برای خودش هم سخت بود، اما این بار واقعا داشت اتفاق می افتاد. نه از ریجکت ویزا خبری بود و نه بابت گشت و گذار در این شهر شلوغ پر ماجرا نگران بود. پس از بارها تلاش برای قدم گذاشتن به شهر هنر و عشق،بالاخره موفق شده بود ویزای توریستی اش را دریافت کند . و وقتی از پاریس برگشت او هم مثل همه ی توریست ها خواهد گفت که واو! انتظار نداشتم پاریس انقدر جنبه های منفی هم داشته باشه، و متروش عین همین متروی تهران خودمون انقد شلوغ باشه. به نظر من که رم قشنگ تر بود، و حتی آمستردام! اما خودش میدانست احتمالا این حرف را تنها برای این زده که جوگیر بنظر نرسد. وگرنه که پاریس برای او هم عروس شهر های جهان بود. هنوز هات چاکلت پر خامه و کروسان ترد و تازه ی شکلاتی یک کافه ی کوچک کنار سن را امتحان نکرده بود، هنوز کبوتر یا صدف یک رستوان بسیار افاده ای پاریسی را سفارش نداده بود و دو دل نبود که آیا از طعم این غذای عجیب و نامتعارف خوشش خواهد آمد یا پولش را دور ریخته. اما به پاسپورتش که نگاه کرد مطمئن بود این سفر به یاد ماندنی ترین سفر عمرش خواهد بود؛ از خانمی که پشت کانتر بود، بابت زحماتش تشکر کرد، از دفتر بیرون رفت و با لبخند زمزمه کرد: پاریس، دارم میام!
فرانسه، جز کشور های حوزه شینگن است و ویزای این کشور هم مثل همه ی ویزاهای شینگن، به شما اجازه خواهد داد به راحتی در محدوده ی شینگن تردد کنید. اما دریافت این ویزا مراحل ، قلق ها و گاهی دردسر هایی دارد که در ادامه بررسی خواهیم کرد.
البته از اواسط سال 2024، سفارت فرانسه سختگیری کمتری برای اعطای ویزای توریستی دارد، اما دریافت آن هنوز هم برای عده ی زیادی چالش برانگیز است. در واقع همه میتوانند برای دریافت ویزای فرانسه اقدام کنند، اما مواردی هست که شانس ویزا شدن را افزایش میدهد.
اولین مورد، داشتن شغل مناسب و همچنین تمکن مالی است. سفارت فرانسه معمولا در برابر افرادی که شغل ثابت دارند و از طرف کارفرما بیمه شده اند، منعطف تر است. تمکن مالی نیز برای ویزا شدن(حتی ویزای توریستی) بسیار مهم است، و افراد باید مبلغ مورد نظر، به علاوه گردش حسابی قانع کننده، در سه ماه اخیر، داشته باشند.
مورد بعد، سابقه ی سفر به سایر کشور های خارجی ، و به خصوص کشور های مهم یا حوزه شینگن است. مهر کشور هایی که اعتبار ویزای بالایی دارند، برای افسر سفارت مثل تاییدیه ایست که او را متقاعد تر خواهد کرد شما میتوانید ویزا شوید. بنابراین توصیه میکنیم اگر اولین باری است که برای شینگن اقدام میکنید، این کار را از طریق کشور دیگری انجام دهید؛ یا برای تور گروهی اقدام کنید، تا امکان ریجکت ویزا را کمتر کنید. البته ارائه ی مدارک شغلی، مالی، هویتی ، ملکی و سایر مدارکی که وابستگی شما به کشورتان را نشان دهد و احتمال پناهنده شدن در این کشور را کم کند بی تاثیر نیست، اما به طور کلی این مسئله ریسکی است که بهتر است از آن اجتناب کنید.
یکی دیگر از موارد، داشتن دعوت نامه ای از سوی بستگان و آشنایان تان در فرانسه است، و این مورد هم تاثیر به سزایی در ویزا شدن شما خواهد داشت.
اما به طور کلی، برای دریافت ویزا،اصلا چه مدارکی مورد نیاز است؟
برای دریافت ویزای فرانسه، اطلاع از موارد زیر ضروری است:
تمکن مالی( 300 تا 350 میلیون تومان به ازای هر فرد)
گردش حساب سه ماهه
نحوه ی اقدام برای ویزا( فردی، گروهی و با تور، از طریق دعوت نامه )
ضمنا درخواست ویزا و بایومتریک افراد در ایران از طریق ، VFS یا همان کارگزاری انجام میگیرد و هزینه آن برای بزرگسالان 90 یورو، و برای کودکان 6 تا 12 سال، 45 یوروست.
خبر خوب اینکه ویزای توریستی، نیازی به مصاحبه با افسر سفارت ندارد و فقط مدارک شما بررسی خواهد شد. اما این یعنی مدارک تان برای سفارت بسیار مهم خواهد بود. پس در ادامه همه ی مدارک لازم را نام میبریم:
شناسنامه ، به همراه ترجمه ی رسمی آن
پاسپورت معتبر ، که حداقل دو صفحه ی خالی داشته باشد
تمکن مالی و گردش حساب به همراه ترجمه رسمی(سایر مدارک مالی شامل: رینت بانکی، حساب پسانداز، فیش حقوق، کارت حرفهای، جواز، ثبت شرکت، رسید مالیاتی، فیش بازنشستگی، سند دریافت درآمد از مستغلات یا سود بانکی)
دعوت نامه( در صورت وجود)
گذر نامه قبلی ای که لیبل شینگن، یا سایر لیبل های معتبر را دارد.
(اگر بیمه هستید) گزارش بیمه و ترجمه رسمی آن
واچر بلیط و هتل یا محل های اقامت شما در کشور فرانسه
مدارک شغلی، ملکی یا هویتی برای اثبات وابستگی
بیمه مسافرتی
رسید پرداخت هزینه ی ویزا
انواع ویزای توریستی فرانسه:
ویزای کوتاه مدت یا Short stay
این ویزا ، که رایج ترین نوع ویزای درخواستی است، برای یک دوره کوتاه 90 روزه به فرد اعطا میشود که مناسب ترین گزینه برای اهداف توریستی است.
ویزای ترانزیت یا فرودگاهی
این ویزا، برای سفر هایی ست که در حوزه شینگن نیست، اما مسافر ناچار به تغییر پرواز در یکی از کشور های این حوزه است. در واقع شما با داشتن این ویزا تنها اجازه دارید در محدوده ی فرودگاه، منتظر پرواز بعدی خود باشید و حق خارج شدن از فرودگاه و بازدید از کشور فرانسه را نخواهید داشت.
ویزای بلند مدت
نوع بعدی ویزای توریستی، ویزای بلند مدت است که برای سفر های بیشتر از 90 روز به درخواست کننده اعطا میشود و حداکثر تا یکسال قابل استناد است. البته این نوع ویزا برای اهداف کاری و تحصیلی صادر میشود و برای گردشگران، ویزای کوتاه مدت مناسب ترین گزینه است.
پس از انتخاب نوع ویزا و تکمیل مدارک، شما باید به صورت آنلاین از سایت کارگزاری یا همان VFS اقدام کنید. پس از دریافت ایملیل از کارگزاری، شما باید وقت حضوری خود را از طریق همان سایت دریافت کنید و سپس در روز و ساعت مشخص شده به دفتر کارگزاری(واقع در خیابان شریعتی تهران) مراجعه کنید تا بیومتریک و تحویل مدارک انجام شود. حالا باید منتظر تایید کارگزاری بمانید. پس از دریافت تاییدیه، میتوانید به صورت حضوری یا از طریق پست، پاسپورت خود را تحویل بگیرید. زمان تایید از سوی کارگزاری معمولا پانزده تا بیست روز کاری است. اما ممکن است این فرایند، به دلیل حجم بالای درخواست ها کمی طولانی تر شود، پس روی بازه ی زمانی یک ماهه برنامه ریزی کنید تا در سفرتان مشکلی به وجود نیاید.
ارسال دیدگاه